Citroengratins met varkenshaas, remouladesaus en voorjaarsgroenten
30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat. Snijd van de citroen 8 dunne plakjes en verwijder de schil en de pitten. Leg de plakjes citroen op de gratins. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd voor de remouladesaus de augurk in piepkleine blokjes en snipper de sjalot ragfijn. Hak de kappertjes grof. Meng de augurk met 1 eetlepel van het augurkenvocht uit de pot, 1 eetlepel sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Bak het vlees in 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaasjes bij de gratins in de oven en bak ze in 8-10 min. vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Verwijder het houtachtige uiteinde en snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de rest van de sjalot 1 minuut. Voeg de asperges en doperwten toe en bak ze 4 minuten. Schep de peultjes door de groenten en bak de groenten in nog 3-4 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de gratins op een schaal of 4 borden. Leg de ham losjes op de gratins en schep er een lepel remouladesaus op. Snijd de varkenshaas in plakjes. Serveer de gratins met de groenten en de varkenshaas.
Plakjes citroen geven de romige aardappelgratins een fris tintje. Lekker met beenham, remouladesaus en knapperige lentegroenten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 970 kcal
- 67 g vet waarvan 33 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 53 g eiwit
- 7 g vezels
- 4,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen